Analiza de risc la securitate fizica – evaluator de risc la securitate fizica

Analiza de risc la securitate fizicaAnaliza de risc la securitate fizica este un instrument prin care sunt evaluate vulnerabilitatile de securitate si riscurile asociate acestora. In urma acestei analize, evaluatorul de risc la securitate fizica intocmeste un raport care este insotit de masurile ce trebuie luate astfel incat nivelul de risc sa fie adus la un nivel acceptabil.

Sibtech Security Bacau efectueaza analiza de risc la securitate fizica in conformitate cu Hotararea de Guvern nr. 301 din 2012 si reglementarile ulterioare care o completeaza pe aceasta, avand personal calificat si acreditat in acest sens.

Cine are nevoie de analiza de risc la securitate fizica?

HG 301/2012 stabileste ca toate persoanele juridice trebuie sa efectueze analiza de risc la securitate fizica pentru punctele de lucru in care isi desfasoara activitatea.

In urma efectuarii acestei expertize, evaluatorul de risc va propune masurile ce trebuie intreprinse pentru a scadea nivelul de risc la o valoare sub limita maxima admisa de lege. Aceste masuri de securitate ce trebuie implementate se pot referi la sisteme tehnice de protectie (alarmare la efractie, supraveghere video), elemente mecano-fizice de protectie (usi securizate, gratii, folie antiefractie, seifuri) sau chiar la instituirea unui serviciu de paza umana.

In functie de specificul activitatii desfasurate de catre entitatea comerciala vizata de analiza de risc se vor alege masurile cele mai potrivite astfel incat raportul cost/beneficiu sa fie unul optim dar si sa se respecte cerintele minimale specificate in legislatia in vigoare in Romania.

Analiza de risc la securitate fizica este realizata de catre un evaluator de risc autorizat

Ca sa aiba valoare legala, analiza de risc trebuie sa fie realizata de catre un evaluator de risc autorizat care sa fie inscris in Registrul National al Evaluatorilor de Risc la Securitate Fizica. Calitatea de evaluator de risc se dobandeste prin participarea la cursuri de formare profesionala si este conditionata de o experienta practica de minimum trei ani in domeniul securitatii.

Cat costa o analiza de risc

Asa cum nu toate casele au acelasi cost de constructie, la fel si pretul analizei de risc variaza foarte mult in functie de tipul si marimea obiectului supus evaluarii. Pentru a va putea face o oferta corecta de pret, va rugam sa ne contactati pentru a discuta pe cazul concret al afacerii dumneavoastra.

Analiza de risc la securitate fizica Bacau – Analiza de risc Bacau – evaluator de risc Bacau